Oneindig Noord-Holland & Street Museum NL App

Oneindig Noord-Holland is een alsmaar groeiend platform van verhalen over het rijke verleden van Noord-Holland. Geschreven verhalen, maar ook beelden, video’s en geluidsfragmenten. Oneindig Noord-Holland verbindt verhalen achter gebeurtenissen in de geschiedenis mensen, plekken en monumenten, met collecties van musea, archieven en culturele instellingen.

Het hart van Oneindig Noord-Holland is de website: een virtuele wereld waar alle verhalen een plek krijgen. Maar oneindig Noord-Holland is meer dan deze website alleen. Ook in de werkelijke wereld is Oneindig Noord-Holland op veel manieren aanwezig. Op straat bij monumenten, in het landschap via routes en informatieborden, bij exposities en culturele evenementen, in kranten en op radio en tv, via applicaties op je mobieltje: noem maar op!
https://onh.nl

Street Museum NL App

Met Street Museum NL App maakt de provincie Noord-Holland cultureel erfgoed voor iedereen toegankelijk. Deze gratis app voor smartphones is beschikbaar in de App Store en Android Market. Street Museum NL van Oneindig Noord-Holland haalt het verleden naar het heden met ruim 1.000 Noord-Hollandse afbeeldingen uit collecties van musea en archieven. De app toont oude foto’s, ansichtkaarten en schilderijen door heel Noord-Holland in het straatbeeld van vandaag.

Lees hier meer over de app.