Amsterdam Light Festival

  • Boek hier uw winterarrangement bij art hotel Spaander
  • Klik hier voor tickets voor het Amsterdam Light Festival.

 

Amsterdam Light Festival
Jaarlijks zet het Amsterdam Light Festival de Amsterdamse binnenstad en de grachten in de schijnwerpers. Vanaf eind november tot en met de derde week van januari kun je in Amsterdam weer genieten van de kunstwerken die de stad verlichten.

Thema: Disrupt!
Een ‘disruptie’ of plotselinge ontregeling komt vaak ongelegen en heeft te maken met conflicten, chaos en misschien zelfs gevaar. Ontregeling kan ook een positieve aanzet geven tot verandering. Het bevraagt vastgeroeste aannames, roept nieuwe discussies op en maakt onbekende mogelijkheden zichtbaar.

De deelnemende kunstenaars hebben het thema Disrupt! op allerlei manieren ge├»nterpreteerd. Sommige installaties vormen interventies in het straatbeeld, terwijl andere kunstenaars de bestaande architectuur in de stad transformeren en bezoekers er met een andere blik naar laten kijken. Geheel in lijn met het thema ‘disrupt’ kiest het festival voor het eerst voor een compleet nieuwe route: Oosterdok, Oudeschans, Amstel, Nieuwe Keizersgracht, Plantage Muidergracht, Entrepotdok.

Tijdens het festival ervaar je de tentoonstelling vanaf het water met speciale rondvaarten of ter voet. De route neemt je mee langs twintig kunstwerken en vijf stadsverhalen. Naast de tentoonstelling zijn er tal van leuke activiteiten in de stad te doen. Zo bezoek je ARTIS, na sluitingstijd en in het aardedonker. Je leert over het ontstaan van licht en bezoek je in een speciale avondopenstelling Het Scheepvaartmusuem.

Bron: iamsterdam